Huis met mooie tuinaanleg levert meer op

Huis met mooie tuinaanleg levert meer op! Een huis is niet zo makkelijk meer te verkopen, er zijn altijd dingen die je kan doen om het huis toch gemakkelijker te verkopen. U bent vast wel bekend met het principe dat er een binnenhuisarchitect langs komt het huis zo goed mogelijk verkoopklaar te maken, maar veel mensen vergeten de tuin. Een tuin geeft vaak ook goed de sfeer weer van een woning. Het kan dus zeker de moeite lonen een hovenier in te huren om de tuin opnieuw te laten ontwerpen en de tuinaanleg voor zijn rekening te laten nemen.

De kosten voor een tuinaanleg hoeven ook helemaal niet zo duur als veel mensen denken. En het levert zich zelf vaak gemakkelijk weer op bij de verkoop van een huis. Geïnteresseerde in uw woning worden toch over de streep getrokken om de hypotheek te gebruiken voor uw woning als de tuin er mooi en goed verzorgd uit ziet.

Wat kan ik laten doen door de hovenier
Er zijn een aantal handelingen die een hovenier kan doen om uw huis een stuk makkelijker te verkopen kan maken. Een populaire aanpassing is het leggen van mooie sierbestrating in de tuin. Dit oogt gewoonweg heel erg mooi en is echt een eyecatcher in uw tuin.
Ook een goed idee is het om de wilde begroeiing weg te halen en deze te vervangen door strakke planten en groenwerk. Dit heeft als effect dat uw tuin er een stuk ruimer uitziet. En zoals bekend houden mensen over het algemeen van ruim.
Ook kan het een idee zijn om kunstgras neer te leggen in de tuin van de woning die u wilt verkopen. Dit scheelt u een hoop werk gedurende de tijd dat uw woning te koop staat. En waarschijnlijk zullen de potentiële kopers ook blij zijn met dit gras, er zit namelijk nagenoeg geen onderhoud aan.

Wat kost dat dan
De tuinaanleg kosten verschillen natuurlijk per tuin en wordt opgebouwd uit de arbeidskosten plus het materiaal dat aangeschaft moet worden om uw tuin opnieuw aan te leggen. Voor de hovenier betaald u meestal rond de €35 per uur. De kosten van de materialen hangen van uzelf af.
Vaak kun je ook wel onder het uurloon vandaan komen en kan je vast kosten afspreken voor de tuinaanleg.

Plaats een reactie