Taxatiekosten

Wilt u uw woning laten taxeren? De kosten voor een taxatierapport verschilt per makelaar. Als u een taxatierapport laat opstellen door een makelaar kunt u onderhandelen over de kosten van het rapport. Het vinden van een goedkope taxateur is vrij eenvoudig. Let wel, wij raden u aan een erkende taxateur te nemen. Neem een NVM of VBO erkende makelaar in handen zodat u zeker bent van een correcte taxatie. Door een erkende taxateur uw woning taxeren is vrijwel altijd een eis van de bank.

Taxatie

De kosten voor een taxatie bestaan onder andere uit; administratiekosten, kadastrale kosten, verschotten en 21% BTW. Verder kunt u uw taxatierapport laten valideren. Voor het valideren van uw taxatierapport kunt u terecht bij NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Deze validatie geeft een goed en correct inzicht of uw woning de juiste waarde is getaxeerd. Verschotten zijn kadasterkosten en leges. Hierbij kunt u denken aan het opvragen van kadastrale gegevens bij uw gemeente.

Taxatie huis

Voor een taxatierapport bent u doorgaans tussen de €250,- tot €350,- kwijt. Als u erkende waarde wilt geven aan uw taxatierapport dient u deze dus te laten valideren door NWWI. Dit is ook noodzakelijk om in aanmerking te komen voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Laat uw taxateur op voorhand weten dat u het taxatierapport wilt valideren.

De waarde woning berekenen? Schakel een taxateur in en kijk door middel van het taxatierapport hoeveel uw woning waard is. De waardebepaling woning is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de regio/gebied bepalend om tot een goede prijs te komen. Verder wordt er ook gekeken naar vergelijkbaar aanbod in de regio. De laatste jaren zijn woningen fors gedaald in waarde maar tegenwoordig anno 2014 krabbelt het weer op. Voer een woningtaxatie uit om te kijken of u niet “onder water staat”. Het onder water staan betekent: uw woning is minder waard dan de hoogte van de hypotheek. Laat de taxateur een taxatierapport opstellen om hier achter te komen.