Kosten koper berekenen 2014

Wilt u de kosten koper berekenen 2014, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om een huis aan te kopen? Houd er rekening mee dat u deze kosten alleen betaald op het moment dat een huis een vraagprijs op basis van kosten koper (k.k.) heeft. Het alternatief hiervoor is de vraagprijs op basis van vrij op naam (v.o.n.), iets dat we bijvoorbeeld veel zien binnen de nieuwbouw. U kunt de kosten koper berekenen om een inschatting te maken van de kosten die er komen kijken bij het daadwerkelijk aanschaffen van een woning.

Verschillende bijkomende financieringskosten

Op het moment dat u de kosten koper gaat berekenen dient u allereerst na te denken over de financieringskosten. De kans is groot dat u een hypotheek af zal sluiten, aangezien maar weinig mensen voldoende geld tot hun beschikking hebben om het bedrag in een keer over te maken. Het afsluiten van een hypotheek is niet gratis, aangezien u bijvoorbeeld een provisie aan de bank dient te betalen, of u advieskosten betaalt aan de adviseur. De beide onderdelen behoren tot de kosten koper, waardoor het verstandig is om die via deze website te berekenen.

Notaris en makelaar

Daarnaast dient u binnen de kosten koper rekening te houden met de kosten voor de notaris en eventueel die voor de makelaar. Een makelaar is natuurlijk niet verplicht bij de aanschaf van een woning, waardoor u de mogelijkheid heeft om deze kosten te vermijden. Aan de notaris kunt u over het algemeen niet ontkomen, waardoor het verstandig is om deze in ieder geval wel mee te nemen in de berekening van de kosten. Lees meer over de verschillende onderdelen en ga vervolgens de kosten koper berekenen, om na te gaan waar u op dient te rekenen en wat de financiering zal gaan kosten.

Plaats een reactie