Hypotheek BKR

BKR hypotheek, wilt u een hypotheek met BKR afsluiten, of heeft u een BKR notering en bent u benieuwd of dit eventueel tot een probleem zal leiden? Het is van belang om onderscheid te maken tussen een neutrale BKR notering en een negatieve BKR notering. In het eerste geval is er niet direct sprake van het probleem, indien u een A-notering bij het BKR heeft kunt u waarschijnlijk geen hypotheek afsluiten.

Hypotheek met BKR afsluiten

U kunt een hypotheek met BKR afsluiten op het moment dat er sprake is van een neutrale notering. Dit is het geval op het moment dat u wel een lening of een mogelijkheid tot krediet heeft lopen, maar u daar geen achterstand op heeft en er geen sprake is van andere problemen. Betaalt u de bedragen altijd netjes op tijd af? Dan is er sprake van een neutrale notering, waardoor dit nauwelijks gevolgen zal hebben voor uw hypotheek met BKR. De hypotheekverstrekker zal het uitstaande bedrag of de kredietlimiet echter wel gebruiken om de maximale lening te verlagen, zodat het totaal goed betaalbaar blijft.

Controle bij het BKR

Een hypotheek met BKR kunt u alleen afsluiten op het moment dat u geen A-notering heeft, wat duidt op bijvoorbeeld een achterstand. Zodra u de aanvraag tot een hypotheek doet zal de hypotheekverstrekker uw gegevens opvragen bij het BKR. Indien daar blijkt dat er sprake is van andere kredieten met een achterstand betekent dit een groot risico voor de bank. Vooral in de huidige economische situatie is het dan haast onmogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Kosten koper berekenen BKR

U kunt een hypotheek met BKR aanvragen, maar zorg er daarnaast voor dat u bijvoorbeeld voldoende geld achter de hand heeft om de kosten koper te betalen. U kunt zelf de kosten koper berekenen, door na te gaan welke waarde de woning heeft en welke aanvullende kosten u betaalt. Gebruik onze online tool, zodat u zelf niet met de cijfers aan de slag hoeft. U krijgt een idee van de kosten koper, om de hypotheek met BKR aan te vragen en uiteindelijk af te sluiten.