Huis verbouwen

Wilt u uw huis verbouwen, of denkt u daar over na? U kunt de kosten van een verbouwing afwegen tegen de kosten van een verhuizing. In dit tweede geval dient u rekening te houden met de kosten koper, die u online kunt berekenen. Dit kan u gemakkelijk enkele duizenden euro’s kosten.

Waarde van de woning

Wilt u de kosten koper berekenen, of nagaan hoe u de waarde van uw woning kunt verhogen door het huis te verbouwen? In de beide gevallen kunt u gebruik maken van een handige online tool, waardoor u zelf niet met de getallen aan de slag hoeft. Op het moment dat u het huis verbouwt is de kans groot dat de waarde toe zal nemen. U zorgt voor extra vierkante meters aan ruimte, of zorgt ervoor dat er meer licht naar binnen zal vallen. U kunt uw huis verbouwen om het groter te maken, aantrekkelijker te maken of slimmer in te kunnen richten.

Emotionele waarde vergroten

U kunt uw huis verbouwen uit technische of economische overwegingen, maar het zorgt er daarnaast ook emotioneel voor dat er sprake is van toegevoegde waarde. De daadwerkelijke extra waarde is zeer persoonlijk. U kunt er met een verbouwing echter voor zorgen dat de woning weer als nieuw aan zal voelen, bijvoorbeeld om een bepaalde periode achter u te laten. Daarnaast voelt het verbouwen van het huis als een mooie uitdaging, om aan te gaan en daar vervolgens voldoening uit te halen.

Verhuizen of verbouwen

Wilt u het huis verbouwen, maar alleen op het moment dat de kosten voor het verhuizen te hoog zouden zijn? Dan is het een goed idee om online de kosten koper te berekenen, zodat u een goed beeld krijgt van waar u rekening mee dient te houden. Vergelijk de kosten van de beide mogelijkheden en probeer na te gaan waar u zich zelf het meest prettig bij zal voelen. U kunt de berekeningen gewoon online maken, al is het vervolgens verstandig om contact op te nemen met bijvoorbeeld een hypotheekadviseur of een andere financieel specialist, die u hier meer over kan vertellen.