Aandacht voor kozijnen bij aankoop

Aandacht voor kozijnen bij aankoop. Kozijnen vervangen is een uitermate kostbare klus. Wanneer u dus interesse heeft in een woning is het zeer raadzaam de conditie van de kozijnen goed onder de loep te nemen. Om u een idee te geven: het vervangen van alle kozijnen in een eengezinswoning kost u al snel €30.000 (dit is slechts een gemiddelde, voor elke woning en type kozijn zal dit verschillen).
Inspecteer bij interesse in de woning dus goed de kozijnen. Waar u op kunt letten zijn de volgende zaken:

  • Is er houtrot te ontdekken in de raamvenster
  • zijn er kieren te ontdekken in of rondom
  • van welk materiaal is het gemaakt
  • is dubbele beglazing aanwezig

Kunststof kozijnen
Afgezien van uw smaak kunt u het beste kozijnen gemaakt van kunststof aantreffen in een woning die u interesseert vanwege het minimale onderhoud hiervan. De kunststof kozijnen vergen minimaal onderhoud, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld hout dat elke 5 jaar opnieuw geschilderd moet worden.
Daarnaast zijn de kunststof raamvensters in de regel beter geïsoleerd dan andere materialen. Dit komt omdat het veel makkelijker te bewerken is dan bijvoorbeeld hout of aluminium.

Dubbel glas
Ook belangrijk voor de isolatie (en dus de stookkosten) is de beglazing in een woning. Ga altijd na of er minimaal dubbel glas aanwezig is, maar het liefst wilt u natuur hr++ of drie dubbel glas.
Mocht dit er niet zijn kunt u natuurlijk altijd over de prijs koopsom van een huis onderhandelen, u zult immers de kozijnen en ramen moet vervangen. Wanneer koopsom zakt, zullen ook de kosten koper vanzelfsprekend zakken.

Houtrot in de huidige kozijnen
Wanneer uw houtrot tegenkomt duurt het sowieso niet meer lang voordat u nieuwe kozijnen zult moeten plaatsen. Sommige mensen beweren dat je houtrot tegen kan gaan, maar onze ervaring leert dat het slechts uitstel van executie is. Wanneer de rot eenmaal begonnen is in de kozijnen zal het altijd doorzetten.
Ook hier kunt u de eventuele kosten voor het vervangen van de rotte kozijnen weer aftrekken van uw eventuele bod op de woning.

Wat zijn de kosten voor het vervangen
Mocht het nodig zijn om te vervangen wilt u natuurlijk weten wat daar de kosten voor zullen zijn. Om een nauwkeurige prijs te weten te komen is het verstandig om bij verschillende kozijnenbedrijven een offerte aan te vragen om zo een duidelijk veel te krijgen van de eventuele kosten.

Plaats een reactie