Huis isoleren

Wilt u energie besparen, zodat u het milieu kunt ontzien en de energierekening aan het eind van het jaar lager uit zal vallen? De rente op spaarrekeningen is bedroevend laag, maar met een investering in isolatie kunt u nog een aantrekkelijk rendement maken. U kunt jaarlijks energie besparen, waardoor uw investering zichzelf zal terugverdienen.

Isoleren van uw woning

U kunt energie besparen door uw huis te isoleren. Maak hiervoor gebruik van onze handige tips, bijvoorbeeld met het oog op de vloer, de wanden en natuurlijk de spouwmuur. Ga op zoek naar de plaatsen in uw woning waar de warmte gemakkelijk naar buiten treedt. Door dit tegen te gaan zorgt u voor meer isolatie en hoeft u minder te stoken. Uiteraard vraagt het isoleren van uw huis om een investering, maar dankzij de lagere energierekening de komende jaren kunt u dit als vanzelf terugverdienen.

Minder stoken

Een goede isolatie van uw huis zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken. U hoeft de kachel minder lang aan te laten, om de woning warm te houden. Zodra de woning op temperatuur is kan de warmte niet zomaar weg, dankzij de isolatie van de spouwmuur, de vloer en bijvoorbeeld de ramen door gebruik te maken van dubbelglas. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en u dus minder warmte hoeft aan te vullen. U stookt minder, waardoor het u zelfs tijdens een strenge winter lukt om de energierekening behoorlijk te drukken.

Lagere energierekening

De lage energierekening zorgt ervoor dat u jaarlijks enkele tientjes tot honderden euro’s kunt besparen. Met name warmte is behoorlijk duur, omdat de prijzen voor gas een stuk hoger liggen dan de prijzen voor elektriciteit die u betaalt. Het is daarom de moeite waard om juist op dit vlak energie te besparen. Daarnaast zorgt u er met het isoleren van uw huis voor dat u op een meer groene wijze kunt stoken. U verbruikt minder energie, waardoor de belasting op het milieu zal afnemen en u uw steentje kunt bijdragen voor een beter milieu voor ons allemaal.
Enkel glas isoleren is mogelijk. Dubbelglas in natuurlijk aan te raden maar enkel glas kunt u ook prima isoleren. Verder kunt u kiezen voor zonwerende folie, UV werende folie en folie met een kleur. Tevens kunt u inbraakvertragende folie krijgen waardoor het intikken van een ruit zeer veel moeite kost. Dit schrikt af en zo voorkomt u wellicht een poging tot inbraak. De kosten van glasfolies zijn prima betaalbaar.

Zonwerende folie

Zon- en UV werende folie is praktisch in veel gevallen. Het is mogelijk om de warmte buiten te houden door middel van zon werende folie. Het zicht naar buiten zal blijven. De zon werende folie heeft een aantal voordelen. Zo ondervindt u geen hinder van de zon en kunt u goed op uw beeldscherm kijken. De zonwerende glasfolies kunnen tot wel 85% warmte tegengaan. Verder zijn de laatste jaren kleurfolies in trek. Kleuren draagt bij aan een plezierige werk- en leefomgeving. Verder kunt u na verloop van tijd ook kiezen voor een andere kleur.

Inbraakvertragende folie

De inbraakvertragende folie zorgt ervoor dat het glas als het ware bij elkaar blijft zoals dat bij gelaagd glas het geval is. Als iemand met een hamer op de raam slaat zal deze niet direct kapot gaan. Uiteraard ontstaan er wel breken en barsten op de ruit waardoor de ruit uiteindelijk wel zal sneuvelen. Echter, door het lawaai en de moeilijkheid om binnen te komen voorkomt u mogelijk de inbraak.
Huis isolatie
Bent u van plan uw huis te isoleren? Lees dan onze huis isoleren tips hoe u het beste uw uit kunt isoleren. Huis isoleren op een voordelige manier. Wanneer uw woning geïsoleerd is verhoogt dit uw wooncomfort. Bovendien kunt u flink wat besparen op de energiekosten wanneer woning isolatie aangebracht wordt. Het is belangrijk voor welke vorm isolatie u neemt. Waarvoor wilt u isolatie? Wilt u de warmte beter binnenhouden? Wilt u isoleren tegen geluid? Veel energiebedrijven bieden de service van isolatie aan. Huis isolatie kan relatief goedkoop zijn en betaalt zich uiteindelijk terug omdat u minder energie verbruikt.

Huis isoleren
Uw huis isoleren op een slimme en voordelige manier is mogelijk. Laat u adviseren voor welk isolatiemateriaal het beste bij uw woning past. Het isolatiemateriaal is afhankelijk van uw type woning. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak? Vocht kan nadelig op bepaalde isolatie materialen werken. Laat u dus goed adviseren voor de juiste isolatie in uw woning. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn onder andere: Minerale wol (glaswol en steenwol). Deze isolatie wordt veel toegepast in woningen wat tevens een geluidsisolerende werking heeft.

Huis isolatie tips

Huis isolatie tips om ervoor te zorgen dat u uw woning op de juiste manier isoleert. Laat de energie monteur bekijken hoeveel ruimte u voor de isolatie heeft. Het is belangrijk dat u überhaupt ruimte hebt. Nederlandse woningen zijn standaard voorzien van spouwmuren. Spouwmuur isolatie is een veel toegepaste vorm van isoleren en het rendement is hoog. Het u nu niet veel ruimte in de spouwmuur? Zorg ervoor dat u een goede kwaliteit isolatie materiaal gebruikt met een goed isolerend vermogen zodat uw woning goed geïsoleerd wordt. De waardes van het isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in: R-waarde. Hoe hoger de R-waarde is des te beter de isolatie is, althans, hoe langer het duurt voordat de warmte erdoor gaat.

Isoleren kan binnen 1 dag

Ga voor meer informatie naar de isolatie tips pagina. Bespaar honderden euro’s op uw energierekening door uw huis goed te isoleren. Het wordt groen heeft een belangrijke betekenis binnen de energie wereld. Zorg ervoor dat u ook groen bent door uw huis duurzaam te isoleren. Het is goed mogelijk dat u gemiddeld genomen 30% kunt besparen op uw energielasten wanneer u uw huis laat isoleren. Laat uw huis isoleren om het wooncomfort te verhogen. Isoleren loont. Vaak heeft u de isolatiekosten al binnen 3 tot 5 jaar terugverdient. Daar komt bij dat in veel gemeentes subsidie geven wanneer de woning geïsoleerd wordt. Dit kunt u nakijken op de energie subsidiewijzer.
Woningen tussen 1930 en 1983 voldoet de spouwmuur-, vloer- en dakisolatie vaak niet aan de huidige maatstaven. Laat uw woning door een professioneel bedrijf of door de energieleverancier isoleren. Isolatieservice wordt uw huis in één dag geïsoleerd.
Tip 1
Isolatie tips om ervoor te zorgen dat u bespaart op uw energiekosten. Probeer eerst zelf uw huis te isoleren met aan de hand van onze tips.

Tip 2
Heeft u een kelder en/of een kruipruimte? Loop alle leidingen na waar deze naar boven lopen en zo nodig dicht naden en kieren. Hiervoor kunt u tochtstrip of tochtband voor gebruiken. Wanneer de oppervlakte van grotere aard zijn kunt u purschuim gebruiken.

Tip 3
Naden en kieren dichtmaken met purschuim zorgt ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is.

Tip 4
Loop eerst uw huis bij langs om opzoek de gaan naar kieren en naden. Wanneer u kieren en naden gaat dichten zult u al snel merken dat het minder tocht in uw huis. Dit is een eenvoudig maar zeer rendementvolle besparing op uw energiekosten.

Tip 5
Loop alle kozijnen van de woning, deuren en ramen langs om te kijken of het tocht. Gebruik tochtstrip om de tocht tegen te houden. Tochtstrips kun je bij elke bouwmarkt kopen.

Tip 6
Voor het isoleren van uw dak/dakplaat kunt u ook purschuim gebruiken. Aansluitnaden van de gevel en tussen het dak kunt u afdichten met purschuim. Dit geldt overigens ook voor in de nok.
Wilt u gebruik maken van isolatieplaten? U kunt deze gebruiken om uw gevel te isoleren, maar het is daarnaast mogelijk om ze op de vloer te plaatsen. Ga uit van het doel dat u voor ogen heeft en kies de isolatieplaten die daar het best bij aansluiten.

Isolatie en temperatuur

U kunt de isolatieplaten onder andere gebruiken om de temperatuur in huis beter vast te houden en er daarmee voor te zorgen dat u minder hoeft te stoken. U zorgt ervoor dat de koude van buiten niet de kans krijgt om binnen te dringen, terwijl u aan de andere kant minder hoeft te stoken om het aangenaam warm te krijgen. Plaats de isolatieplaten tegen de gevel, of zorg er op de vloer voor dat de koude niet de kans heeft om via de kruipruimte binnen te komen.

Isolatie en geluid

U kunt de isolatieplaten daarnaast ook gebruiken om ervoor te zorgen dat de onderburen geen last zullen hebben van het geluid, op het moment dat u met hakken door de kamer loopt. Gaat u wonen in een appartement? Dan is de kans groot dat u aan bepaalde normen dient te voldoen, bijvoorbeeld om het geluid met 10 dB te dempen. U kunt dan gebruik maken van isolatieplaten, of andere materialen die voor voldoende isolatie van het geluid zorgen. U voorkomt daarmee dat u voor overlast zorgt, los van het feit dat u zich ook kunt richten op het behouden van de temperatuur.

Ondervloer voor laminaat

Op het moment dat u een laminaat vloer wilt gaan leggen is het van groot belang om goed naar de ondervloer te kijken. Het voorkomt beschadigingen, kan geluid dempen en zorgt voor voldoende isolatie. U zorgt er met de isolatieplaten voor dat u de vloer op een degelijke manier kunt leggen en u er zeker van kunt zijn dat de temperatuur niet te gemakkelijk omlaag kan duiken. In plaats daarvan kunt u de warmte goed vasthouden en zorgt u ervoor dat u de energierekening omlaag kunt brengen. Isolatieplaten zijn wat dat betreft zowel op de vloer als tegen de wand van een grote toegevoegde waarde.
Het na-isoleren van huizen vormt op dit moment een interessante keuze. U kunt nu profiteren van slechts 6% Btw op de arbeidskosten, wat betekent dat u minder betaalt voor dezelfde isolatie. Dit kan u een besparing van honderden euro’s opleveren, bovenop het voordeel van het isolatiemateriaal zelf.

De spouwmuur en de vloer

Het na-isoleren van huizen is mogelijk op een aantal verschillende manieren. U kunt zich bijvoorbeeld richten op de spouwmuur, met name in bestaande woningen een bekende plaats waar de warmte naar buiten verdwijnt. Door de spouwmuur te isoleren zorgt u ervoor dat u de warmte binnen uw woning beter vast kunt houden, zodat u minder hoeft te stoken en de energierekening duidelijk omlaag zal gaan.
Richt u daarnaast op de vloer, bijvoorbeeld via de kruipruimte. Wilt u de vloer er niet uit hoeven halen, maar wel gebruik maken van isolatie? U kunt de vloer laten isoleren vanuit de kruipruimte, wat betekent dat dit ook in bestaande woningen geen enkel probleem hoeft te vormen. Op die manier kunt u uw huis isoleren en ook na 10 of 20 jaar op energie gaan besparen.

Gebruik dubbelglas

Ten derde kunt u uw huis isoleren door u te richten op het gebruik van dubbelglas. Met name oude woningen maken gebruik van enkel glas, wat ervoor zorgt dat de warmte gemakkelijk naar buiten verdwijnt, of de kou zelfs gewoon naar binnen komt. Maak gebruik van dubbelglas, om dit op een effectieve wijze tegen te gaan. U zorgt er op die manier voor dat u uw huis kunt isoleren, terwijl u de investering die u doet de komende jaren terug kunt verdienen.

Isoleer het dak

Tenslotte kunt u uw huis isoleren door u te richten op het dak. Is er nog geen sprake van isolatie en wilt u bijvoorbeeld een kamer op zolder gaan gebruiken? U kunt het dak laten na-isoleren, waardoor het niet nodig is om de constructie zelf opnieuw aan te brengen of grondig aan te passen. Alles blijft bij het oude, al maakt u nu gebruik van isolatie en zorgt u ervoor dat de energierekening aan het eind van het jaar een paar tientjes tot honderden euro’s goedkoper uit zal vallen.
Wilt u gebruik maken van spouwmuurisolatie? U kunt er daarmee voor zorgen dat u de temperatuur in huis goed op peil kunt houden, zonder dat u de verwarming flink op hoeft te stoken. U doet wat dat betreft een waardevolle investering, die u dankzij de lagere energierekening vanzelf terug zal verdienen. Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor meer comfort in uw woning.

Gaten boren

Om gebruik te kunnen maken van spouwmuurisolatie dient u gaten te laten boren in de gevel. Dit maakt het mogelijk om de muur te vullen met het vulmateriaal, dat er uiteindelijk voor zal zorgen dat de muur de warmte beter vast kan houden. Deze gaten boort de specialist zoveel mogelijk in de voegen, waardoor het niet nodig is om door de stenen heen te boren. Dit zorgt er onder andere voor dat het later gemakkelijk is om de spouwmuurisolatie af te werken, zodat u hier nauwelijks iets van terug zal zien.

Vullen van de muur

Het vullen van de muur staat voor het daadwerkelijke aanbrengen van de spouwmuurisolatie. U zorgt er daarmee voor dat er een isolerend materiaal in de muur terechtkomt, doorgaans in de vorm van speciale schuim kogels of bollen. Deze zorgen ervoor dat ze de warmte binnen uw woning beter vast kunnen houden, terwijl de kou van buiten geen kans krijgt om binnen te dringen. Hierdoor kunt u uw woning op een goede manier isoleren, zodat de energierekening lager uitpakt en u de investering in spouwmuurisolatie als het ware vanzelf kunt terugverdienen.

Spouwmuurisolatie afwerken

Tenslotte zullen de specialisten de spouwmuurisolatie weer netjes voor u afwerken, zodat daar vanaf buiten haast niets meer van te zien valt. De gaten in de voegen worden netjes dicht gesmeerd, met een materiaal dat dezelfde kleur heeft als het oorspronkelijke materiaal. Dit leidt ertoe dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de uitstraling, terwijl u kunt rekenen op een praktische winst. U kunt de kosten van de spouwmuurisolatie vanzelf terugverdienen, terwijl u daarnaast kunt rekenen op meer comfort in een heerlijk warme woning, ook tijdens de maanden waarin het kwik de neiging heeft om flink te dalen.
Wilt u vloerisolatie aan laten brengen, of bent u benieuwd naar de voordelen? U zorgt er daarmee voor dat u kunt genieten van een heerlijk warme ruimte, terwijl u daarnaast flink op uw energierekening kunt besparen. Wat dat betreft leidt vloerisolatie tot een win-win situatie.

Kruipruimte en thermokussens

U kunt zich met vloerisolatie richten op verschillende onderdelen van uw woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u vloerisolatie aanbrengt door de kruipruimte aan te pakken. Dit is een handig gedeelte onder uw woning, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat de warmte gemakkelijk verloren gaat, ten koste van de koude van buiten. Daarnaast kunt u gebruik maken van thermokussens, waardoor u de vloer op verschillende manieren aan kunt pakken. De vloerisolatie zorgt ervoor dat het beter mogelijk wordt om de warmte binnen uw woning te behouden, terwijl de koude geen kans krijgt om toe te slaan.

Comfort en financieel voordeel

U zorgt met vloerisolatie voor een combinatie van twee verschillende voordelen. Dankzij de isolatie zorgt u er namelijk voor dat de temperatuur in uw woning op peil blijft. Blijft u stoken zoals u dat gewend bent? Dan blijft het langer warm in huis, waardoor u minder snel een dikke trui aan hoeft. Daarnaast zorgt u met vloerisolatie voor de mogelijkheid tot een interessant financieel voordeel. U kunt er namelijk voor zorgen dat uw woning de temperatuur beter vast kan houden, waardoor het minder noodzakelijk is om voortdurend te blijven stoken. In plaats daarvan is het voldoende om de kachel maar af en toe in te schakelen.

Koude en warmte

Het voordeel van vloerisolatie komt voort uit een combinatie van factoren. Het zorgt ervoor dat de koude van buiten geen kans krijgt om toe te slaan. Hierdoor bestaat er minder noodzaak om hier als het ware ‘tegenaan’ te stoken. Daarnaast blijft de warmte binnen uw woning beter behouden. Is er sprake van een bepaalde temperatuur in huis? Dan blijft deze langer behouden, waardoor de kachel een bepaalde tijd uit kan. Vloerisolatie zorgt er op die manier heel effectief voor dat u kunt rekenen op meer comfort, terwijl u daar juist minder voor betaalt.